Rasmus Willig: Fremmedgørelse, acceleration og resonans-erfaringer

Foredrag afholdt 26/1-2017 – ved sociolog og forsker Rasmus Willig.

Der er ingen video af foredraget

I bogen “Fremmedgørelse og acceleration” foretager den tyske sociolog og filosof Hartmut Rosa en skarp analyse af de accelerationsprocesser, der er kendetegnet ved det moderne liv og det samfund, som vi lever i i dag. Rosa analyserer og redegører for de konsekvenser, som det hurtige tempo i det moderne liv har med sig, herunder konsekvenserne for vores mulighed for at have “resonanserfaringer”, dvs. dybere erfaringer af mening og forbindelse til mennesker, steder og begivenheder. I sin nyeste bog “Resonanz” udfolder Rosa dette tema yderligere.

Til foredraget vil sociolog Rasmus Willig, der har skrevet forord til den danske udgave af “Fremmedgørelse og acceleration”, introducere os til Hartmut Rosas tanker og værk og sætte dette i relation til sit eget arbejde og sin nye bog “Afvæbnet kritik”.

Rasmus Willig er sociolog og forsker i begrebet kritik. Han underviser på Roskilde Universitet og har skrevet og redigeret flere bøger om moderne arbejdsliv, samfundskritik og Axel Honneths anerkendelsesteori.

Rul til toppen